25 oktober 2018 – Publiek domein masterclass


Op donderdag 25 oktober 2018 organiseren de Koninklijke Bibliotheek, IP2 en Circular Content een masterclass rondom het publiek domein. Het publiek domein bestaat uit culturele productie die niet langer auteursrechtelijk beschermd is. Deze werken zijn vrij te gebruiken in publicaties, op het internet en op je eigen collectiewebsite. Tijdens deze masterclass leer je wat het publiek domein is, hoe je kan bepalen welke werken in jouw collectie publiek domein zijn en ga je aan de slag om een deel van deze werken beschikbaar te stellen op Wikipedia. In de middag is er de mogelijkheid om mee te doen aan de cursus ‘Grootschalig afbeeldingen uploaden naar Wikimedia Commons’.

‘GLAMwiki Toolset Workshop’ / Sebastiaan ter Burg / CC BY 2.0 Unported

Collecties publiceren

Na de bijeenkomst word je gevraagd om deze lessen in de praktijk te brengen door in januari 2019 mee te doen aan het publieksevent Publiek Domeindag 2019. Tijdens deze tweede dag brengen we de auteursrechtvrije werken uit jouw collectie onder de aandacht. Je krijgt dan ook de mogelijkheid om je collectie te presenteren.

Agenda van de bijeenkomst

Locatie: Koninklijke bibliotheek, Den Haag.
09:00 – 09:30 inloop
09:30 – 12:30 Masterclass publiek domein
12:30 – 13:30 Lunch
13:30 – 16:00 Workshop Grootschalig afbeeldingen uploaden naar Wikimedia Commons (optioneel)

Meedoen?

Er is ruimte voor maximaal 30 mensen, dus wees er snel bij. Deelname kost €75,- per persoon.

Deelname aan de cursus Grootschalig afbeeldingen uploaden naar Wikimedia Commons vraagt extra voorbereiding. Deze voorbereiding is hier beschreven.

Er zijn enkele plaatsen beschikbaar voor kleinere organisatie die deze kosten kunnen niet kunnen dragen. Neem contact op met Maarten Zeinstra (info@ip-squared.com) om te kijken of dit voor jou van toepassing kan zijn.

Voor vragen over de uploadcursus neem je contact op met Olaf Janssen (olaf.janssen@kb.nl)

Aanmelden kan door dit formulier in te vullen, de masterclass en cursus gaat alleen door bij voldoende deelnemers